Cronica AC/DC Oslo

Cronica AC DC: Gheata Norvegiei in flacari
Primul concert din turneul Black Ice a marcat si primul concert sustinut in noua arena Telenor din Oslo, un stadion pentru sporturi indoor – capacitate de aproximativ 23.000 de persoane, o alegere indrazneata pentru un debut. Dar nu cred ca puteau alege un oras mai bun pentru asta, tinand cont ca in Oslo ninge sanatos de zile bune si noptile sunt destul de negre, un scenariu perfect pentru Black Ice Tour.

Cum biletele s-au vandut aproape instantaneu, sala a fost plina. Public destul de tanar pentru asteptarile mele si la care au avut mare succes coarnele rosii, sclipitoare vandute la intrare si care dadeau impresia ca esti inconjurat de licurici.

Formatia, ajutata de staff-ul aferent (luministi, sunetisti) a oferitun show de zile mari, plin de energie, de decoruri adecvate melodiilor dar mai ales de cliseele formate de-a lungul carierei. Dar asta nu a dezamagit pe nimeni, intruct publicul asta astepta si cei care i-au vazut pe australieni acum 8 ani in Oslo, nu au fost deranjati de faptul ca a fost aproape un bis la care s-au adaugat doar cantecele de pe albumul nou. Si cateva efecte sau decoruri noi (nu le descriu in detaliu pentru ca pe moment sunt o surpriza placuta si sper sa aveti cati mai multi sansa de a vedea un concert din turneu).

Am mentionat cuvantul energie. Mie mi-au lasat impresia ca isi incarcau bateriile cu fiecare nota cantata, culminand cu solo-ul din finalul concertului cand doar transpiratia arata ca au depus ceva efort. Chiar daca parca nu mai zburda pe scena atat de mult, prestatia vocala a lui Brian Johnson n-a fost deloc dezamagitoare.

Dar uiti repede de el (sau oricine altcineva s-ar mai afla pe scena) cand Angus Young isi incepe solourile sustinute de un pic de actorie in urma careia publicul are sansa sa-i admire lenjeria si abilitatile de stripper. Totul sub semnul entuziasmului si al placerii de a fi pe scena pentru satisfactia fanilor, timp de aproximativ 2 ore.

Finalul a fost impresionant datorita efectelor pirotehnice de la ‘Highway to hell’ si ‘For those about to rock (we salute you)’. Iar saluturile au fost acompaniate de salve de tun.

Si tin minte ca in deschiderea concertului, din de 30 de minute a fost pe scena o formatie numita ‘The Answer’, veniti din Irlanda. Nu le-am dat prea multa atentie insa au parut ca si cum cei de la AC/DC faceau repetitii inainte de concert si vorbeau cu accent irlandez.

In rest, organizare de nota 10; desi au fost peste 20.000 oameni, prindeai repede autobuz spre casa fiind suficient suplimentate. Loc special amenajat pentru cei pe scaune cu rotile.

Playlist AC/DC:

Rock’N’Roll Train
Hell Ain’t A Bad Place To Be
Back In Black
Big Jack
Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Thunderstruck
Black Ice
The Jack
Hells Bells
Shoot To Thrill
War Machine
Anything Goes
You Shock Me All Night Long
T.N.T.
Whole Lotta Rosie
Let There Be Rock
Comeback:
Highway To Hell
For Those About To Rock (We Salute You)

Andrea Chirulescu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: